Sfeer aanbrengen in huis – Hoe doe je dat?

U heeft het vast wel eens meegemaakt dat u bij iemand naar binnen liep en gelijk een fijne sfeer voelde. Een sfeer in huis is fijn, maar hoe creëert u dit?

Warme kleuren

Warme kleuren gaan hand in hand met sfeer. Een veilige kleurkeuze maken is de meest voorkomende fout bij het inrichten van uw huis. Er kunnen al grote veranderingen gemaakt worden met alleen een pot verf. Door verschillende bruine tinten te mixen zorgt u voor een mooi ton-sur-ton effect!

Harmonie

Zorg voor harmonie! Eenheid en consistentie is waar het allemaal om draait. Zorg daarom voor een balans in stijlen, kleuren, materialen en patronen. Maak er geen kleurplaat van en zorg dat het een geheel wordt. Dit doet u door in elke hoek iets terug te laten komen wat bij de rest past. Links in de hoek zet u dus geen roze vaas en rechts een geel schilderij.

Lampen

Het effect van een goede lamp in de kamer is underrated. Goede verlichting is een basiselement betreft gezelligheid in huis. Spotjes en sfeervolle hanglampen zijn vooral functioneel licht. Denk aan een vloerlamp naast de bank of een kleine tafellamp op het tv-meubel. Een tip hierbij is het kiezen voor lichtbronnen die warm licht geven. Gegarandeerd dat de woonkamer dan gezellig is!

Open

Kasten zijn onmisbaar, zowel in de woonkamer als de keuken en slaapkamer. Het is makkelijk om alles achter een deur te stoppen maar doe

dit juist niet! Met een open kast laat je juist zien wie er woont en dat geeft een persoonlijke touch. Sfeer wordt gecreëerd door persoonlijkheid te laten zien. Zet dus de foto’s van de kerstvakantie op de plank en die vaas die u in Frankrijk heeft gekocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu